امنیت شبکه با ۷ تکنیک ساده

امنیت شبکه با ۷ تکنیک ساده

هر گونه نفوذ به شبکه‌ها و سیستم‌های داخلی سازمان‌ها می‌تواند خسارت‌های سنگینی برای سازمان‌ها به همراه داشته باشد و بنابراین، ضرورت دارد تا هم سازمان‌های دولتی و حساس و هم شرکت‌های خصوصی برای محافظت از داده‌ها، شبکه‌ها و سیستم‌های کامپیوتری خود، اقدامات پیشگیرانه‌ای انجام دهند. در این مقاله ۱۰ تکنیک را به شما آموزش می‌دهیم تا جلوی نفوذ هکرها به شبکه سازمان خود را بگیرید. با ما همراه باشید.

هفت تکنیک افزایش امنیت شبکه

برای ارتقای امنیت شبکه سازمان خود می‌توانید هفت کار زیر را انجام دهید اما به یاد داشته باشید که امنیت شبکه بسیار فراتر از این تکنیک‌های ساده است و اگر واقعا نیازمند شبکه‌ای بسیار امن هستید، باید این کار را به یک شرکت امنیت سایبری بسپارید.

۱- در صورت امکان شبکه خود را از اینترنت جدا کنید

عمده تهدیدات سایبری از طریق اینترنت به شبکه سازمان شما دسترسی پیدا می‌کنند و بنابراین، در صورتی که نیازی به اتصال شبکه و سیستم‌های داخلی خود به اینترنت ندارید، آن را از اینترنت جدا کنید. البته، این روزها تقریبا هر سازمان دولتی یا خصوصی باید شبکه‌ای متصل به اینترنت داشته باشد. با این حال، انجام کارها در بعضی از سازمان‌ها نیازی به اتصال شبکه به اینترنت ندارد.

باید خاطر نشان کرد که حتی سازمان‌هایی که شبکه‌ای کاملا مجزا از اینترنت دارند، به طور کامل از خطر نفوذ بدافزارها در امان نیستند. یکی از راه‌های مهم هکرها برای آلوده کردن شبکه‌های مجزا از اینترنت، استفاده از آسیب‌پذیری USBها است. در واقع، خیلی از سازمان‌ها از دستگاه‌های USB و دیگر حافظه‌های قابل حمل برای ورود فایل به سازمان و خروج فایل از سازمان استفاده می‌کنند و هکرها می‌توانند با سوء استفاده از این موضوع، بدافزارها را به شبکه‌های داخلی این سازمان‌ها انتقال دهند یا اطلاعات حساس را سرقت کنند.

بنابراین، حتی اگر شبکه سازمان شما به طور کامل از اینترنت جدا شده است و از حافظه‌های قابل حمل برای ورود و خروج فایل استفاده می‌کنید، قطعا نیازمند یک راهکار انتقال امن فایل هستید تا جلوی ورود بدافزارها و خروج اطلاعات حساس را بگیرید.

https://cyberno.ir/storage/post_images/156-6_1.png

۲- از فایروال (Firewall) استفاده کنید

در صورتی که باید شبکه داخلی سازمان خود را به اینترنت متصل کنید، ضرورت دارد که برای نظارت بر ترافیک ورودی به سازمان و ترافیک خروجی از سازمان به منظور مقابله با تهدیداتی که بر بستر اینترنت قرار دارند، یک فایروال بین شبکه داخلی سازمان خود و اینترنت قرار دهید. فایروال ابزاری است که با قرار گرفتن بین اینترنت و شبکه داخلی سازمان شما، امکان نظارت بر ترافیک و محدودیت دسترسی را به شما می‌دهد. بسیاری از فایروال‌ها به طور پیش‌فرض دارای توانایی شناسایی بدافزارها هستند و حتی مدیر شبکه می‌تواند محدودیت‌های خاصی را برای ترافیک ورودی و خروجی تعیین کند. برای مثال، امکان محدودسازی دسترسی آدرس‌های IP مورد نظر به شبکه سازمان وجود دارد و حتی می‌توان با اضافه کردن ابزارهای فیلترینگ به فایروال، جلوی دسترسی کارکنان سازمان به وبسایت‌های مشخصی را گرفت.

۳- از سیستم‌های تشخیص و پیشگیری از نفوذ استفاده کنید

سیستم‌های تشخیص و پیشگیری از نفوذ (IDS IPS) ابزارهایی هستند که معمولا با همدیگر به کار می‌روند. سیستم تشخیص نفوذ (IDS) ابزاری است هر گونه فعالیت مشکوک و غیر طبیعی در شبکه سازمان شما را شناسایی می‌کند و هشدارهای لازم را به تیم امنیتی شما می‌دهد تا اقدامات لازم را انجام دهند. از سوی دیگر، سیستم پیشگیری از نفوذ که معمولا به سیستم تشخیص نفوذ متصل می‌شود، هر گونه تهدید شناسایی شده را نابود می‌کند یا جلوی دسترسی آن به سیستم‌های هدف را می‌گیرد.

دقت داشته باشید که فایروال بین اینترنت و شبکه داخلی سازمان شما قرار می‌گیرد و فقط به ترافیک عبوری نظارت دارد اما سیستم‌های تشخیص و پیشگیری از نفوذ، به کل ترافیک در حال جریان در شبکه و سیستم‌های سازمان شما نظارت دارند و هر گونه فعالیت غیر مجاز مثل تلاش برای دسترسی غیر مجاز به یک سیستم از درون شبکه یا تلاش برای ارتقای دسترسی را شناسایی و مسدود می‌کنند.

۴- از هانی پات (Honeypot) استفاده کنید

شما می‌توانید نوعی سیستم یا شبکه آسیب‌پذیر و فاقد اطلاعات بی‌ارزش را در شبکه سازمان خود قرار دهید تا در صورت نفوذ هکرها به شبکه شما، ابتدا به سراغ آن شبکه یا سیستم آسیب‌پذیر بروند زیرا هک کردن آن آسان‌تر است. به این سیستم یا شبکه آسیب‌پذیر که به صورت عمدی و با هدف منحرف کردن هکرها از شبکه اصلی سازمان شما یا با هدف گردآوری اطلاعات در رابطه با تکنیک‌های هکرها یا منشا تهدیدات سایبری مستقر می‌شود، هانی پات می‌گویند.

۵- شبکه خود را بخش‌بندی (Segmentation) کنید

یکی دیگر از تکنیک‌های ساده برای بهبود امنیت شبکه، بخش‌بندی است که در این کار، شبکه‌های بخش‌های مختلف سازمان از همدیگر تفکیک می‌شوند تا در صورت نفوذ هکرها به یکی از بخش‌ها، حرکت عرضی و نفوذ آن‌ها به بخش‌های دیگر، دشوار شود. در صورتی که نیاز باشد تا شبکه‌های بخش‌های مختلف سازمان شما با همدیگر ارتباط داشته باشند، می‌توانید بین بخش‌های مختلف شبکه، فایروال قرار دهید.

۶- مرکز عملیات امنیت (SOC) داشته باشید

در صورتی که سازمانی متوسط تا بزرگ دارید، داشتن مرکز عملیات امنیت (SOC) برای شما ضروری است. مرکز عملیات امنیت محلی برای نظارت بر فعالیت‌ها در شبکه سازمان شما به منظور خنثی‌سازی هر گونه تهدید و فعالیت مشکوک در شبکه است. در مرکز عملیات امنیت، مجموعه‌ای از کامپیوترها و ابزارهای امنیتی و رصد ترافیک قرار می‌گیرند و تیم امنیتی سازمان شما با استقرار در مرکز SOC، می‌تواتند نظارت کاملی بر شبکه شما داشته باشد و تهدیدات آنلاین را در کوتاه‌ترین زمان ممکن خنثی کند.

۷- تست نفوذ (Penetration Testing) را به صورت دوره‌ای انجام دهید

امنیت شبکه با ۷ تکنیک ساده

پس از انجام همه کارهای بالا، باید به صورت دوره‌ای، امنیت شبکه سازمان خود را بررسی کنید تا از مقاومت آن در مقابل تهدیدات سایبری مطمئن شوید. اما چطور می‌توان امنیت شبکه را سنجید؟ بهترین روش برای سنجش امنیت شبکه، انجام دوره‌ای تست نفوذ است. در این روش، هکرهای کلاه‌سفید با مجوز خود شما حمله سایبری همه جانبه‌ای به شبکه سازمان شما انجام می‌دهند تا حفره‌های امنیتی در شبکه سازمان را شناسایی و روش برطرف کردن آن‌ها را به شما پیشنهاد دهند.

امن‌سازی شبکه خود را به یک شرکت امنیت سایبری بسپارید

همانطور که پیش از این گفتیم، با اینکه تکنیک‌های بالا کمک زیادی به ارتقای امنیت شبکه سازمان شما می‌کنند اما برای اینکه خیالتان از امنیت شبکه راحت شود، می‌توانید این کار را به یک شرکت ارائه‌دهنده خدمات امن سازی شبکه و امنیت سایبری بسپارید.

امتیاز شما به این پروفایل
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *