جهش در تولید، راهکار عبور از تورم و رکود در کشور است
روح الله متفکرآزاد با بیان اینکه شیوع کروناویروس تاثیرات بسیاری در اقتصاد ایران و جهان گذاشته است، گفت: پس از شیوع این ویروس در جهان، قیمت نفت سیر نزولی داشته و تا حد زیر ۲۰ دلار نیز سقوط کرده و از سویی تحریمهای اعمال شده علیه ایران، باعث ایجاد مشکلات اقتصادی در کشور شده است که یکی از مهمترین راههای مقابله و ایستادگی در برابر اثرات سو این بحرانها، تقویت بخش تولید است.
وی افزود: تقویت بخش تولید باید با سرعت بسیار بالا و به صورت جهشی انجام گیرد زیرا وضعیت کنونی کشور به گونهای نیست که بتوان با سرعت عادی و آرام شرایط را بهتر کرد.
وی ادامه داد: هدف از جهش این است که کل کشور به صورت تمام قد برای تامین نیازهای صادراتی و داخلی بسیج شده و با اراده و عزم جدی حلقه صادرات را تکمیل کنند که این امر نشان از نامگذاری حکیمانه سال ۹۹ توسط مقام معظم رهبری تحت عنوا “جهش تولید” است.
متفکرآزاد با تاکید بر رفع هرچه سریع تر موانع تولید در کشور، گفت: قوانینی برای این امر وجود دارد اما تاکنون مغفول مانده و نیازمند نظارت است تا به سرعت اجرا شوند.
وی افزود: قوانینی چون «بهبود مستمر فضای کسب و کار» و «اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی» دو قانون مهم در حوزه تولید بوده که میتوان با تقویت دو نهاد «هیئت مقررات زدایی» و «شورای رقابت» و فارغ از نقش تشریفاتی این نهادها، در راستای تقویت بخش تولید و تحقق شعار سال اقدامات اساسی را انجام داد.
وی با اشاره به ضرورت “جهش تولید” در شرایط فعلی، متذکر شد: در راستای عبور از تهدیدات موجود کشور و تبدیل این تهدیدات به فرصت، اگر قوانین دست و پا گیری وجود داشته باشد باید در مجلس مطرح شده و نسبت به رفع آن قوانین اقدام کنیم.
منتخب مردم تبریز، اسکو و آذرشهر افزود: رتبه علمی ایران در دنیا، مواد اولیه و ایدههای موجود در کشور به همراه نیروی انسانی متخصص و کارامد و بازار مصرف داخلی و پیرامونی ۷۰۰ میلیون نفری همگی امکان جهش تولید را در صورت مدیریت درست، برای کشور فراهم میکند.
وی با بیان اینکه شاید تاکنون حرکتهای آهستهای در حوزه تولید و بهینه کردن شرایط کسب و کار در کشور اتفاق افتاده است، گفت: اما با توجه به ملزومات زمان، گرفتاریهای اقتصادی کشور و با توجه به اینکه چارهای جز خلاصی از وابستگی به نفت در میان مدت و حتی کوتاه مدت نداریم، باید به سمت تولید جهش وار حرکت کنیم.
وی در خصوص مشکلات تحقق جهش تولید، اظهار کرد: عدم وجود اراده و عزم جدی، سو مدیریت، قوانین دست و پا گیر، عدم نظارت و منفعت طلبی افراد مسائلی است که باید رفع شود و با توجه به امکانات و ملزومات، جهش تولید مسئله دست یافتنی خواهد بود.
متفکرآزاد در خاتمه متذکر شد: بعد از اتمام تهدید زیستی کرونا، اگر اقدامی در راستای بهبود اقتصاد کشور انجام نگیرد، میتوان گفت که در پی بحرانهای اقتصادی در دنیا، کشور نیز از طریق تحریمها با مشکلات اقتصادی درگیر خواهد بود.
46