رشد صد در صدی دانشبنیانها در بورس تا پایان سال
روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در نشست خبری سالانه این معاونت گفت: در حوزه هوش مصنوعی و شورای راهبری ملی هوش مصنوعی سال گذشته با دستگاههای زیادی تعامل شکل گرفت. با برگزاری و حضور دها متخصص بخش نظارت تنظیمگری، توسعه و پیگیری پروژهها این شورا راهبری تشکیل شد.
او گفت: در اسفند ماه سال گذشته شورای راهبری ملی هوش مصنوعی با تعیین اعضای با دستور رئیس جمهور تشکیل شد. مزرعه پردازشی بزرگ، مرکز داده بزرگ، کتابخانههای بزرگ زبانی و تصویری خدمات پردازشی بزرگ در اپراتورهای این مرکز قرار دارد و به شرکتهای دانش بنیان و دانشگاهها خدمات دهی میکند.
دهقانی بیان کرد: ایران ۷۰ الی ۸۰ رتبه کاربرد در حوزه هوش مصنوعی دارد. معاونت علمی و فناوری تلاش دارد برای توسعه شرکتهای دانش بنیان و دانشگاهها از آنها حمایت کند. یکی از مراحل بلوغ شرکتهای دانش بنیان عرضه شدن آنها در بازار سرمایه و مشارکت آنها در بورس است. دانش بنیانها برای ورود و سرمایه گذاری در بورس نیازی به اقدام در معاونت علمی ندارند، اما برای شرکتهایی که کلان دادههای مردم و دادههای امنیت ملی را به دنبال دارند باید از طریق این معاونت وارد شوند.
او گفت: معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهور از رشد صد درصدی دانشبنیانها در بورس تا پایان سال خبر داد و گفت: تاکنون ۱۰۸ شرکت در بازار سرمایه حضور دارند کا تا پایان سال رشد صد درصدی خواهند داشت. علم و فناوری، استفاده از این تکنولوژیها دوبال عملیات صادق بودند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور اطهار کرد: حمایت از اندیشه ورزی و تفکردر کشور حمایت از توسعه علم و حمایت از توسعه فناوری و حمایت از توسعه کسب کارها از ارکان اصلی معاونت علمی ریاست جمهوری است. ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان در این معاونت نیز کار خود را آغاز کرده است. امضا کردن موافقت نامه با صنایع بزرگ فولادی و پتروشیمی و وزارت خانههای بزرگ از برنامههای معاونت علمی بوده که انجام شده است.
او بیان کرد: قریب به ۲۰ کنسرسیوم در حوزه پتروشیمی، فولاد، ذوب آهن و محیط زیست و … برای حل مسائل کشور عقد قرارداد و برگزار شد. بودجهای معادل پروژه ۵۰۰ میلیون یورویی نفت برای اجرای پروژههای پیشران فناورانه باشند و تاثیر مستقیم در زندگی مردم داشته باشند در پایان سال گذشته ابلاغ شد.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در نشست خبری ادامه داد: در نظام جدید ارزیابی دانشبنیانها، علاوه بر سطح فناوری، میزان اشتغال تخصصی و گردش مالی شرکت هم مورد مطالعه قرار میگیرد و شرکتها بر این اساس به شرکتها نوپا، نوآور و فناور تقسیم میشوند.
او افزود: نوع ۱-۲ و ۳ سابق بر اساس فناوری تقسیم بندی میشود، اما الان اشتغال تخصصی و گردش مالی نوع تقسیم بندی را مشخص میکند. شرکتهای بسیار نوع یک داشتهایم که در بازنگری به شرکت نوپا تبدیل شدند و شرکتهای نوع ۳ داشتیم که به شرکتهای نوآور و فناور تبدیل شدند. ساز و کارهای حمایتی از دانش بنیانها در روش جدید متناسبتر شدند.۱۰ پارک کشور به کارگزار شناسایی شرکتهای نوپا تبدیل شده اند.