عبور از روزهای کرونایی با کتاب و ادبیات
کرونا که آمد، در کنار دانشگاهها و مدرسهها، سینماها، اجراهای تئاتر، کتابخانهها، گالریها و برنامههای فرهنگی تعطیل شدند و با رسیدن نوروز مردم هم بیشتر از قبل خانهنشین. حالا در این روزهای خانهنشینی که نه کارگاه شعری برگزار میشود و نه جلسه داستانی، نه گردهمایی برگزار میشود و نه کتابخوانی، برخی از اهالی فرهنگ خصوصا شاعران و نویسندگان، ادبیات را از خانه خود به خانه دیگران میآورند.
سعید بیابانکی، شاعر ادبیات را با «حبسیات» به میان علاقهمندان میآورد. «حبسیات» نام فیلمهای کوتاهی است که او در آنها هر شب بخش کوتاهی از یک کتاب شعر، طنز، داستان کوتاه و …را میخواند. این شاعر که «حبسیات» خود را با هشتگهای «شبنشانی»، «واکسینه با کتاب»، «مثبت کرونا» و … در صفحه اینستاگرامیاش منتشر میکند همچنین از مخاطبان خواسته است که اگر در دوران قرنطینه خانگی فعالیتهای مشابه دارند، ابتکارات خود را با هشتگ «#شب_نشانی» به اشتراک بگذارند.
سعید بیابانکی پیشتر شعری را هم به مدفعان سلامت تقدیم و منتشر کرده بود که در بیتی از آن آمده است: «ما خانه ماندهایم و تو شمشیر میزنی/ یعنی شهید زندهی خط مقدمی»
محمدکاظم کاظمی، شاعر نیز در این روزها برای علاقهمندان «بیدلخوانی» برگزار میکند. او هر شب از صفحه خود بهطور زنده با خوانش و بیان شرح شعری از عبدالقادر بیدل ادبیات را از خانه خود به خانههای دوستداران شعر و ادبیات میآورد.
اسماعیل امینی، شاعر و طنزپرداز نیز شعرها و داستانهایی را که در روزهای خانهنشینی مینویسد با مخاطبان خود به اشتراک میگذارد. شعرها و داستانکهای امینی اغلب در قالب طنز هستند که این شاعر در آنها به بیان مضامین مرتبط با شیوع ویروس کرونا، قرنطینه خانگی و… میپردازد.
یکی از داستانکهای اسماعیل امینی را که اخیرا نوشته و منتشر کرده است، میخوانیم:
«صف طولانی بود، همه ماسک زده بودند و برخی سرفه میکردند. اما او که از کلهگندهها بود و همیشه بدون صف و خارج از نوبت کارش راه میافتاد، نتوانست صبر کند. رفت جلو و کارت ویژهاش را نشان داد.
مرگ لبخندی زد و گفت: البته امثال حضرت عالی همه جا سهمیه خاص دارید، بفرمایید بنده در خدمتم.»
۲۴۱۲۴۱