لپتاپهای جدید لنوو تینکپد سری L و X با پردازنده هوش مصنوعی معرفی شدند
لنوو به تازگی از چندین مدل جدید از خانواده لپتاپهای تینکپد رونمایی کرده است که در کلاس بیزینس قرار میگیرند. این محصولات از سریهای X و L نسل پنجم هستند که به جدیدترین پردازندههای اینتل سری Core Ultra مجهز شدهاند و از واحد پردازش عصبی (NPU) داخلی نیز بهره میبرند. این واحد به انجام سریعتر محاسبات و پردازشهای مرتبط با هوش مصنوعی بدون نیاز به منبع خارجی و اتصال به شبکه کمک میکند.
مشخصات لپتاپهای جدید تینکپد L13، L14 و L16 نسل 5
تینکپد L۱۳ و L۱۴ در کنار مدل قدرتمندتر L۱۶ از جدیدترین اعضای سری بیزینس لنوو محسوب میشوند که دسترسی به یک سختافزار قدرتمند در بازه قیمتی حدود هزار دلار را فراهم میسازند. ارزانترین گزینه در میان آنها، تینکپد L۱۴ با پردازنده سری Zen-۳ شرکت ایامدی است که از گرافیک مجتمع رادئون وگا بهره میبرد. متأسفانه خبری از پردازندههای جدیدتر مانند رایزن ۷۰۴۰ یا ۸۰۴۰ با گرافیک RDNA-۳ و واحد پردازش عصبی رایزن AI نیست و خریداران برای دسترسی به حداکثر قدرت پردازشی باید به سراغ مدلهای مبتنی بر پردازندههای اینتل بروند.
از دیگر مشخصات این محصول میتوان به ۶۴ گیگابایت حافظه رم نسل DDR۵ با امکان تعویض توسط کاربر، نمایشگر ۱۴ اینچی IPS با نسبت ۱۶ به ۱۰ و حداکثر روشنایی ۴۰ نیت، ۲ ترابایت حافظه داخلی از نوع SSD با رابط PCIe-۴ و وبکم ۵ مگاپیکسلی با کیفیت HD اشاره کرد. همچنین نسخه دارای پردازنده اینتل Core Ultra از گرافیک یکپارچه اینتل Arc بهره میبرد. بدنه ۱.۳۶ کیلوگرمی دستگاه از جنس آلومینیوم و پلاستیک است و درگاههای متنوعی روی آن تعبیه شده که از مهمترین آنها میتوان به تاندربولت ۴ و چهار پورت USB نوع A و C اشاره کرد.
تینکپد L۱۳ نسل ۵ با وجود قیمت پایه بالاتر نسبت به محصول قبلی، تنها از ۳۲ گیگابایت حافظه رم از نوع LPDDR۵ بهره میبرد که امکان تعویض یا ارتقای آن توسط کاربر وجود ندارد. این محصول در دو مدل تاشو و ساده عرضه میشود که برچسب قیمت پایه آنها به ترتیب ۱۳۱۹ و ۱۱۹۹ دلار است. مدل تاشو تنها دارای نمایشگر ۱۳.۳ اینچی لمسی با پنل IPS و حداکثر روشنایی ۴۰۰ نیت است؛ اما مدل ساده با پنل غیرلمسی و حداکثر روشنایی ۳۰۰ نیت نیز به بازار عرضه میشود. بدنه هر دو دستگاه کاملاً از پلاستیک است و خبری از پورت شبکه نیز در آنها نیست؛ اقدامی که در کنار نمایشگر کوچکتر باعث شده تا وزن لپتاپ نسبت به تینکپد L۱۴ صد گرم سبکتر باشد. حداکثر حافظه در نظر گرفته شده برای آن هم ۱ ترابایت است و سایر مشخصات محصول با برادر بزرگتر آن، یکسان خواهد بود.
تینکپد L۱۶ در دو نسخه با نمایشگر ۱۴ و ۱۶ اینچی قابل خرید خواهد بود که مشخصات سختافزاری و قیمت پایه آن مشابه با تینکپد L۱۴ است. لپتاپ تینکپد X۱۳ هم دارای مشخصات سختافزاری مشابه با تینکپد L۱۳ است؛ اما ۹۰ درصد از بدنه آن با مواد بازیافتی تشکیل شده است و مختص مشتریانی خواهد بود که به محیطزیست اهمیت زیادی میدهند. برخی از مدلها به پردازنده سری vPro اینتل مجهز خواهند بود که با داشتن واحد پردازش عصبی مستقل، میتواند اموری مثل تشخیص تصویر، پردازش زبان و یادگیری ماشینی را بهینه و سریعتر انجام دهد. وایفای نسخه ۷، دوربین فروسرخ و درگاه سیمکارت با پشتیبانی از شبکه ۴G LTE و ۵G از دیگر گزینههای اختیاری پیشروی خریداران خواهند بود.
تاریخ عرضه لپتاپهای جدید لنوو
عرضه دستگاههای سری تینکپد L۱۳ از ماه آتی میلادی شروع خواهد شد؛ اما لپتاپ تینکپد L۱۴ تا دو ماه دیگر عرضه نمیشود. ناگفته نماند که این دستگاهها موفق شدهاند امتیاز تعمیرپذیری ۹ از ۱۰ را از وبسایت iFixit دریافت کنند که نویدبخش امکان تعمیر یا تعویض آسان قطعات توسط کاربران است.