هلیکوپتر هندی جای خالی نبوغ ناسا را پر میکند
به گزارش keysunbuy، سازمان فضایی هند هم اکنون مشغول توسعه کانسپت این هلی کوپتر است که همراه یک لندر در آغاز دهه ۲۰۳۰ میلادی به مریخ می رود.
به نقل از مهر، نخستین ماموریت هندوستان به سیاره سرخ MOMنام داشت و طی آن مدارگردی در نوامبر ۲۰۱۳ میلادی به فضا پرتاب و در سپتامبر ۲۰۱۴ میلادی وارد مدار سیاره شد. این فضاپیما به مدت ۸ سال در مدار سیاه عملیات علمی انجام داد و در ۲۰۲۲ میلادی ارتباط آن با زمین قطع شد. ماموریت بعدی هندوستان به مریخ بسیار بلند پروازانه است.
به گفته جایادو پرادیپ محقق آزمایشگاه فیزیک فضایی در مرکز ویکرام سارابهی قرار است در ماموریت فرود روی ماه یک هلی کوپتر نیز به سیاره ارسال شود که مجموعه ای از محموله ها برای اکتشافات هوایی در سیاره را انجام دهد.
محموله های علمی برنامه ریزی شده برای پهپاد شامل یک حسگر دما، حسگر رطوبت، فشار، سرعت بادُ میدان الکتریکی و یک ردیابی علمی و همچنین یک ردیاب غبار است تا توزیع عمودی غبارهای هوابرد را بسنجد.
این وسیله نقلیه هوایی طوری طراحی می شود تا بتواند ۱۰۰ متر بالاتر از سطح مریخ و در اتمسفر سیاره پرواز کند. این در حالی است که هلی کوپتر نبوغ در بیش از ۲ ساعت پرواز ( کل پروازهای ابزار) به ارتفاع ۲۴ متر رسید و مسافت ۱۷ کیلومتر را طی کرد.
هلی کوپتر نبوغ همراه کاوشگر استقامت ناسا در فوریه ۲۰۲۱ میلادی روی مریخ فرود آمد.
۵۸۵۸