کره جادویی در دل آسمان خراش ۵۰۰ متری/ عکس
به گزارش کی سان بای ، از راه حلی مبتکرانه هنگام ساخت این ساختمان با ۵۰۹ متر ارتفاع استفاده شده که نوسانات کلی آن را تا ۴۰ درصد هنگام زلزله و وزش باد کاهش می دهد. یک کُره ۶۶۰ تنی به نام «دمپر جرمی تنظیم شده» از طبقه ۹۲ این ساختمان آویزان است.
به نقل از روزیاتو، در حالی که ساختمان در یک جهت حرکت می کند، این کره فولادی در جهتی دیگر تاب خورده و تعادل کلی ساختمان را حفظ می کند. اگر باد یا نیروی زمینلرزه برج را به سمت راست هل دهد، کره نیرویی فوری و برابر به سمت چپ ایجاد کرده و حرکت اولیه را خنثی می کند.
به همین خاطر، برج تاب می خورد؛ اما واژگون نمی شود. این مکانیسم به عنوان «سیستم میرایی غیرفعال» شناخته می شود. به این معنی که بدون هیچ قدرت یا کنترل خارجی و فقط با نیروی گرانش و حرکت ساختمان کار می کند.
در همین حال، پیستون های هیدرولیک زیر کره انرژی را جذب و به شکل گرما منتشر میکنند. دکتر آگاتوکلیس جیارالیس، استاد دینامیک سازه در دانشگاه لندن، این دستگاه کروی هوشمند را «شبیه به یک آونگ» توصیف کرده است. این کره فولادی به روشی مشابه کمکفنرهای سیستم تعلیق خودرو عمل کرده و شوک ها را جذب می کند.
ساخت تایپه ۱۰۱ در سال ۱۹۹۹ آغاز شده و برای بازگشایی عمومی در شب سال نوی ۲۰۰۴ تکمیل شد. این آسمانخراش شبیه به یک شاخه بامبو است که در هشت بخش به سمت بالا می رود.
در حالی که ساختمانهای بلند دیگر دمپرهای جرمی تنظیم شده خود را پنهان نگه میدارند، بازدیدکنندگان می توانند طبقات ۸۸ تا ۹۲ این آسمانخراش را مشاهده کنند که یک جاذبه گردشگری محسوب می شود.
۵۸۵۸