کسب و کار جدید و متفاوت بیل گیتس
تینا مزدکی: فرآیند فولادسازی الکترا که فولاد سبز نامیده میشود، با این هدف شکل گرفته است که به کاهش هزینههای زیست محیطی تولید فولاد کمک کند. تبدیل زغال سنگ به فولاد باعث انتشار تقریبا 90 درصد از گاز CO2 میشود. الکترا ادعا میکند که این میزان 7 درصد از انتشار جهانی را تشکیل میدهد. برای این منظور، الکترا آهن بدون آلایندگی را با یکپارچه سازی منابع انرژی تجدیدپذیر امکان پذیر میکند.
الکترا میگوید از فرایندهای الکتروشیمیایی و هیدرومتالورژی در مقیاس صنعتی اثباتشده برای پالایش سنگهای آهن با عیار پایین به آهن با خلوص بالا در دمای 140 درجه فارنهایت (60 درجه سانتیگراد) استفاده میکند. این دما تقریباً دمای قهوه است و بسیار کمتر از دمایی است که در فرآیندهای سنتی که از کورههای زغالسنگ استفاده میکنند به دست میآید.
فولاد سبز برای کمک به سیاره
این فرآیند انواع مختلفی از سنگها را میگیرد و بهطور انتخابی ناخالصیهای اصلی سنگ آهن مانند آلومینا و سیلیس را پالایش میکند. آهن تمیز الکترا دارای خلوص بیش از 99٪ است که بالاترین ارزش را برای فولادسازان کوره قوس الکتریکی (EAF) در ترکیب با فولاد ضایعات بازیافتی ارائه میدهد. علاوه بر این، این روش هزینه و ضایعات را کاهش میدهد.
کارخانه آزمایشی الکترا گامی مهم به سوی یک صنعت فولاد پاکتر و پایدارتر است. هدف این پروژه آزمایشی تولید صفحات آهنی تمیز در اندازه 1متر مربع است. این شرکت به تدریج ظرفیت تولید خود را افزایش خواهد داد.
بازار تریلیون دلاری، یک فرصت!
طبق یک گزارش، الکترا صفحات آهنی تولید شده توسط پروژه آزمایشی را به هم متصل خواهد کرد تا تولید را به سطوح تجاری افزایش دهد. بیاچپی، تامینکننده اصلی سنگآهن در دریا برای صنعت فولاد و سرمایهگذار الکترا، سنگ آهن این پروژه آزمایشی را تامین کرد. در سال 2022، الکترا 85 میلیون دلار بودجه از طرف حامیان، از جمله Breakthrough Energy Ventures، صندوق نوآوری انرژی بیل گیتس، بنیانگذار مایکروسافت، دریافت کرد.
به گفته مدیر کمیته سرمایهگذاری صندوق این پروژه، آهنسازی مقرونبهصرفه بدون انتشار کربن، یک تغییر پارادایم در چگونگی ساخت فولاد برای قرنها با سوزاندن سوختهای فسیلی است و یک «فرصت بازار تریلیون دلاری» است. راه اندازی این شرکت در عرض سه سال و نیم پس از تاسیس شرکت نشان دهنده قدرت تیم و توانایی در استفاده از دانش صنایع صنایع مختلف است.
منبع: interestingengineering
۵۸۳۲۳