کشف الماس راحت شد

کشف الماس راحت شد

کشف الماس راحت شد

تینا مزدکی: یافتن الماس بسیار دشوار است، اما یک کشف جدید این کار را کمی آسان‌تر کرده است. تحقیقات نشان داده است که یک جواهر بسیار کمتر مطالعه شده حاوی سرنخ‌هایی است که می‌تواند به ما بگوید که آیا الماس در نزدیکی آن قرار دارد یا خیر و می‌تواند روند یافتن آنها را سرعت بخشد.

آندریا جولیانی، دانشمند ارشد مؤسسه ژئوشیمی و پترولوژی ETH می‌گوید:«تولیدکنندگان الماس گاهی آرزو می‌کنند که طلا، مس یا مواد خام دیگری استخراج کنند، زیرا هیچ چیز به اندازه یافتن و استخراج الماس پیچیده نیست. در واقع هیچ روشی وجود ندارد که تضمین کند الماس پیدا خواهد شد.»

کشف الماس راحت شد

با این حال در جستجوی الماس، انواع علوم جالبی به دست آمده است. ما قبلاً متوجه شده‌ایم که الماس فقط در جایی یافت می‌شود که ماده معدنی به نام کیمبرلیت یافت شود، اما این حتی نیمی از مسیر نیست. جولیانی توضیح می‌دهد که به دنبال کیمبرلیت بودن، مانند جستجوی سوزن در انبار کاه است. هنگامی که آن را پیدا کنید تازه ابتدای مسیر است و جستجوی سخت برای الماس واقعاً از آن زمان آغاز می‌شود.

اکنون، به نظر می‌رسد که یک ماده معدنی دیگر ممکن است این روند را تسریع کرده باشد، زیرا مشخص شده است که بین الیوین و الماس ارتباط وجود دارد. الیوین حدود نیمی از سنگ کیمبرلیت را تشکیل می‌دهد و حاوی غلظت‌های متفاوتی از منیزیم و آهن است. این ترکیب الیوین است که در اینجا بسیار مهم است، زیرا به نظر می‌رسد الیوینی که منیزیم بیشتری نسبت به آهن دارد، نشانه خوبی برای معدنچیان الماس است. برای اینکه الیوین سرشار از آهن باشد، مواد مذاب باید در گوشته نفوذ کند و ترکیب سنگ‌ها را تغییر داده و الماس‌ها را در این فرآیند از بین ببرد. الیوین که آهن کم و منیزیم بیشتری دارد، تحت فرآیند زمین شناسی معروف به متاسوماتیسم قرار نگرفته است، بنابراین الماس‌ها بوجود می‌آیند و سالم می‌مانند.

بنابراین اگر چنین چیزی با درصد منیزیم بیشتر پیدا کنید، باید به شما تبریک بگوییم؛ به الماس نزدیک‌ هستید!

در واقع مطالعه آن‌ها نشان می‌دهد که الماس‌ها تنها زمانی دست نخورده باقی می‌مانند که کیمبرلیت‌ها قطعات گوشته را در مسیر خود به سمت بالا به درون خود می‌برند که برهمکنش گسترده‌ای با مذاب قبلی نداشته‌اند. نکته مهم در مورد این روش جدید نه تنها ساده‌تر بودن آن است، بلکه در نهایت اجازه می‌دهد بفهمیم که چرا و چگونه روش‌های قبلی کار می‌کردند.

منبع: iflscience

۵۸۳۲۳

امتیاز شما به این پروفایل
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *