«کمیته‌ مشترک مجلس و دولت» تشکیل شد/ هدف، «نهایی کردن» راهکار ساماندهی بازار ارز

«کمیته‌ مشترک مجلس و دولت» تشکیل شد/ هدف، «نهایی کردن» راهکار ساماندهی بازار ارز

یک نماینده مجلس با اشاره به جلسه غیرعلنی صبح امروز با مسئولان دولت، گفت: خروجی جلسه این بود که ما در عقبه‌ی اقتصادی و میزان ارز دچار کمبود نیستیم که نگران باشیم. ما فقط باید مسأله را مدیریت کنیم. ضمن اینکه کشورهایی که ما در حساب‌های آنجا دلار داریم به زودی آنها را به ایران خواهند داد و عقبه ارزی قوی‌تر خواهد شد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در خصوص مباحث مطرح شده در جلسه غیرعلنی صبح امروز مجلس در خصوص نرخ ارز، گفت: امروز چند مسأله به طور جدی و بارز مورد توجه قرار گرفت؛ آقای فرزین رئیس کل بانک مرکزی معتقد است، با توجه به ایجاد مرکز مبادلات ارزی اگر نیاز واقعی کشور از نیاز کاذب جدا شود، برای نیاز واقعی کاملا ارز داریم. به گفته وی، در چند کشور ارز داریم و طبق مذاکرات صورت گرفته قول تقویت عقبه ارزی کشور داده شده است.

در مقابل جریان خاصی هستیم

وی از قول رئیس کل بانک مرکزی گفت: ما در مقابل جریان خاصی هستیم که برخی کشورهای ابرقدرت‌های جهان هستند و این‌ها سایت‌ها و حساب‌هایی را در ایران فعال کرده اند که مقدار قابل توجهی دلار در آنجا جمع‌آوری شود. در واقع ما با یک جنگ مواجه هستیم، اما چون تسلط بر روی این جنگ وجود دارد باید تلاش شود که مسأله حل شود.

کشورهایی که ما در حساب‌های آنجا دلار داریم به زودی آنها را به ایران خواهند داد

محبی با بیان اینکه نظرات مختلفی از سوی نمایندگان مطرح شد، تصریح کرد: مطالبی با ابعاد مختلف پیشنهاد شد که در نتیجه، از امروز کمیته‌ای بین مجلس و دولت با سرعت تشکیل می شود تا راه‌کار را در موضوع ارز نهایی کنند. نهایتا خروجی جلسه این بود که ما در عقبه‌ی اقتصادی و میزان ارز دچار کمبود نیستیم که نگران باشیم. ما فقط باید مسأله را مدیریت کنیم. ضمن اینکه کشورهایی که ما در حساب‌های آنجا دلار داریم به زودی آنها را به ایران خواهند داد و عقبه ارزی قوی‌تر خواهد شد.

وی ادامه داد: شیوه حرکت دلاری ما تراستی شده است، لذا نقدی که وجود دارد این است که این تراست‌ها منجر به رانت‌های جدیدی شود یا اتفاقات ناگواری در این حوزه بیفتد. مسئولان این اطمینان خاطر کامل را دادند که این کارها تحت نظر دقیق حاکمیت جمهوری اسلامی است و کاملا مسلط بر موضوع شکل می‌گیرد.

نمی‌توانیم به مردم بگوییم صبر کنید! / دولت آقای رییسی در خوشحال کردن مردم موفق نبوده است

محبی در خصوص نحوه نظارت مجلس بر عملکرد ضعیف دولت در بسیاری از بخش‌ها افزود: خود من به عنوان نماینده مردم تا امروز بیش از ۵۰۰۰ تذکر که از دولت قبل و جدید امضاء کردم، نسبت به شرایط موجود هیچ وقت رضایت نداشته ام. توقع داریم دولت به وضوح مشکلات را به مردم بگوید؛ مثل گرانی‌هایی که در فولاد اتفاق افتاده است و انتظار می‌رود دولت به طور جدی‌تر ورود کند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت که در جلسه امروز این هشدار را به مخبر دادم که در طول ۲، ۳ هفته اخیر اتفاقات ناگواری در حوزه فولاد افتاده است. دولت در عرصه تنظیم‌گری کُند پیش می‌رود که معتقدیم باید با سرعت این‌ها را جمع کند. باید شرایط را مدیریت کرد و از بحران‌ها عبور کرد. اگر دولت این شرایط را نقص کند نمایندگان تصمیمات دیگری خواهند گرفت‌.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه به حمایت از نظارت مجلس در مقابل دولت پرداخت و اظهار داشت: این مجلس تنها مجلسی است که نظارتی است. من معتقدم بزرگترین نقش برجسته مجلس نظارت است؛ ما کمبود قانون نداریم، اما مشکلات امروز نشأت گرفته از عدم اجرای قانون است. در این صورت قانون قابلیت اجرا ندارد که باید این را درست کرد و یا دولت اراده‌ای برای اجرای قانون ندارد که ما باید با هم بشینیم با مفاهمه اجرای قانون اتفاق بیافتد.

وی یادآور شد: مجلس سه‌شنبه‌ها موضوع اجرای قوانین را بررسی می کند و کمیسیون‌های مختلف در گزارش‌ سه‌شنبه‌های نظارتی مسائل مختلف کشور را گزارش می‌دهند. به نظرم نظارت مجلس باید تقویت شود و میدان‌داری بیشتری صورت بگیرد تا اجرای قانون توسط دولت تسریع شود. ما دائما به دنبال این هستیم که دولت قرار است چند ماه دیگر جواب ما را بدهد؛ این مورد قبول ما نیست. ما که نمی‌توانیم به مردم بگوییم صبر کنید! در حالی است که اتفاقات ناگواری در حال روی دادن است و روند تورمی در کشور اتفاق میافتد.

وی ادامه داد: مجلس قطعا به دنبال این‌ها خواهد رفت. اگر بفهمیم یا به این نتیجه برسیم دولت کم‌کاری می‌کند، پیگیری می‌کنیم. ما حرکت دولت را مثبت می‌دانیم اما میزان حرکت کند است، کشور نیاز به حرکت سریع دارد. باید برای مردم احساسات خوبی ایجاد کنیم؛ من فکر می کنم دولت آقای رییسی در خوشحال کردن مردم موفق نبوده است.

محبی در خصوص روند استیضاح وزرای کشاورزی و اقتصادی گفت: استیضاح‌ها در کمیسیون تخصصی بررسی می‌شود. استیضاح وزیر آخرین مسیر است یعنی بعد از سوال، تذکر است و سپس تمام مولفه‌ها را بررسی می‌کنیم تا ببینیم اگر وزیر نمی‌تواند وظایف خود را انجام دهد، آن زمان استیضاح اتفاق میفتد. قطعا نگاه ما انتقامی نیست، اما اگر نتیجه کار مجلس به استیضاح برسد حتما برای اصلاح است.

بیشتر بخوانید :

  • فرمانده کل سپاه: مشکلات اقتصادی و نوسانات ارز را «درک» می‌کنیم اما ملت نباید «تسلیم» شوند

  • «همینی که هست!» / نماینده مجلس: مخبر در جلسه اعلام کرد، «بهتر از ما» برای اداره ارزی کشور پیدا نمی‌کنید!

  • «تا به حال چه می‌کردید؟» / واکنش همتی به «جلسه ارزی یک ساعته دولت و مجلس»

  • مخبر و فرزین در جلسه غیرعلنی مجلس چه گفتند؟ / خاندوزی: به زودی، ورود «نهادهای امنیتی»، به پشت پرده بازار ارز

  • نماینده مجلس: آقای رئیسی! تا کی، مردم، «تاوان» ناکارآمدی مسئولان را بدهند؟ / تا کی باید «سکوت» کرد؟

۲۱۲۲۰

امتیاز شما به این پروفایل
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط