توضیحات پروفایل
ابزار آلات 110 فروش دریل پیچ خودرو دینام کولر چسب برق در خواجه عبدالله بنی هاشم
انواع دریل
تلفن همراه:09124448336
ادرس:در استاد حسن بنا
دریل چیست؟
دریل یکی از ابزارآلات ساختمانی است که با استفاده از نیروی چرخشی باعث ایجاد سوارخ بر روی سطوح مختلف میشود. دریلها بسته به عواملی مانند سرعت، قدرت، گشتاور و اندازه به انواع مختلفی تقسیم میشوند. دامنه استفاده از آنها تحت تأثیر مکانیزم کارشان قرار دارد، مثلاً یک نوع دریل برای کارهای سبک مناسب است و نوع دیگر برای کارهای سنگین!
انواع دریل و کاربرد هر یک از آنها
دریل پیچ گوشتی (Drill Driver) :
یک دریل پیچ گوشتی محبوبترین و پُرکاربردترین نوع دریل است. دریل پیچ گوشتی معمولاً به صورت برقی (سیمی) و شارژی (باتری) کار میکند. اگر به دنبال یک دستگاه الکتریکی ساده و پیشرفته هستید که در پروژههای مختلف خانگی در مقیاس کوچک به کار شما بیاید، احتمالاً دریل پیچ گوشتی همان چیزی است که نیاز دارید.
به عنوان مثال، اگر میخواهید یک قفسه کتاب چوبی در خانه خود درست کنید، یک دریل پیچ گوشتی ابزاری ایدهآل است. سازگاری با طیف گستردهای از اندازه متهها باعث شده است این نوع دریل برای کاربردهای مختلف مفید باشد.
کاربرد دریل پیچ گوشتی
این دریل ابزاری عالی برای سوراخ کاری است. با دریل پیچ گوشتی میتوان سوراخهایی روی سطوح پلاستیکی، چوبی، فلزی و حتی بتنی ایجاد کرد. با این حال، هنگام استفاده از آن برای مواد سخت، باید قدرت دستگاه را مورد توجه قرار دهید.
دریل ضربهای (Impact Driver) :
دریل ضربهای یکی دیگر از انواع دریل است که به طور خاص برای شُل کردن پیچ و مهرهها و سفت کردن پیچها در سطوح سخت طراحی شده است. یک دریل چکشی همان مکانیزم چرخی دریل پیچ گوشتی وجود دارد با این تفاوت که دارای یک حالت ضربهای نیز است.
دریل ضربهای مانند دریل معمولی از چرخ دنده جلو استفاده نمیکند بلکه از مکانیزم ضربه و چرخش بهره میبرد. عملکرد این دریل باعث میشود تا بتوان پیچها را داخل در هر نوع متریال نرم و سخت اعمال کرد.
کاربرد دریل ضربهای
دریل ضربهای به دلیل قدرت بینظیرشان مورد ستایش قرار میگیرند. از آنجا که در عرض چند ثانیه میتوان پیچهای جدیدی را سفت یا شل کرده و آنها را در محل خود نصب کرد. این دریل برای کاربردهای مرتبط با بستن و باز کردن پیچها استفاده میشود.
دریل چکشی (Hammer Drill) :
همانطور که از نامش پیداست، یک دریل چکشی ابزاری قدرتمند است که عملکرد دو ابزار دستی اعم از چکش و دریل معمولی را با هم ترکیب میکند. تقریباً شبیه به دریل ضربهای است اما عملکرد پیشرفتهتری دارد. دریل در عین حال که در حال چرخش مته است، به صورت چکشی نیز عمل میکند.
دریل چکشی در کنار کارهای سبک سوراخ کاری، قابلیت حفاری چکشی برای کاربردهای سنگین را نیز دارد. این دریل به علت مکانیسم چکشی که دارد بعضاً به «دریل کوبهای» مشهور است.
کاربرد دریل چکشی
دریل چکشی که به عنوان یکی از پُرکاربردترین انواع دریل شناخته میشود، محصولی همه کاره است! دریلهای چکشی دارای کنترلهای قابل تنظیم هستند بنابراین میتوان از آن در چندین ماده مختلف از پلیمرهای نرم پلاستیکی گرفته تا قطعات چوبی، سنگی و بتنی سخت استفاده کرد.
بااینحال، به یاد داشته باشید که حفاری در بتن باعث تولید گرد و غبار میشود که در صورت استنشاق میتواند به ریهها آسیب برساند. بنابراین، برای محافظت از خود در برابر هرگونه آسیب احتمالی، باید از ماسک مخصوص استفاده کرد.
دریل بتن کن (Rotary Hammer Drill) :
دریل بتن کن به دلیل توانایی حفاری مواد جامد متراکم مانند سنگ، بتن و آجر، بسیار مشهور است. این دریل قدرت زیادی دارد و برای انجام کارهای سنگین مناسب است. دریل بتن کن شبیه دریل چکشی است، به این معنا که در حین چرخش در محور خود، مکانیزم چکش را نیز انجام میدهد. اما برخلاف دریل چکشی که از کلاچ مخصوص استفاده میکند، دریل بتن کن براساس مکانیزم پیستونی ساخته شده است.
این مکانیزم به دریل امکان میدهد که مته را با نیروی فوقالعادهای بکوبند، در نهایت به شما کمک میکند در کمترین زمان سوراخهای بزرگی ایجاد کنید. برای ساده کردن کار، میتوان یک دریل بتن کن را به عنوان برادر بزرگتر دریل چکشی تصور کرد.
کاربرد دریل بتن کن
علاوه بر حفاری، میتوان از دریل بتن کن برای خُرد کردن مواد سخت مانند بتن استفاده کنید. کارگران ساختمانی معمولاً از این دریل برای خرد کردن سنگها، آجرها، سنگ تراشی و شکافتن بتن استفاده میکنند. اگر در حال کار بر روی یک پروژه ساختوساز هستید که نیاز به کارهای سنگین حفاری دارید، بهترین ابزار دریل بتن کن است.
دریل نمونه برداری (Core Drill) :
دریل نمونه برداری یا هسته گیری یکی دیگر از انواع دریل است که عملکرد منحصربهفردی را در اختیار کاربر قرار میدهد. این دریل نه تنها از نظر کارآیی بلکه از نظر زیبایی شناختی نیز کاملاً متفاوت از انواع دیگر دریلها است. یک دریل نمونه برداری شامل یک موتور سنگین است که بر روی یک قابی فلزی سوار شده است تا در هنگام کار ثابت بماند. سپس دستگاه با سرعت بالا عمل چرخش را انجام میدهد تا هسته جامدی از مواد سخت را بیرون بیاورد.
کاربرد دریل نمونه برداری
این ابزار منحصر به فرد به کاربر این امکان را میدهد که هسته بتن را به روشی کاملاً تمیز خارج کند. هسته برداری حتی برای سنگ، چوب و دیگر مصالح نیز کاربرد دارد. همچنین، کاربر میتواند برای ایجاد سوراخ روی آثار هنری و مرمری نیز از این دریل استفاده کند. عمل هسته گیری در صنعت ساختمان اغلب برای نمونههای آزمایشگاهی و جاسازی میلگرد کاربرد دارد.
ابزار آلات 110 فروش دریل پیچ خودرو دینام کولر چسب برق در خواجه عبدالله بنی هاشم
تلفن همراه:09124448336
ادرس:در استاد حسن بنا
دریل ستونی (Benchtop Drill) :
همانطور که از نام مشخص است، دریل ستونی دستگاهی برای حفاری است که بر روی میز یا هر سطح مشابه دیگری نصب میشود. اگر میخواهید از یک وسیله ثابت در گاراژ یا کارگاه خود فقط با هدف حفاری استفاده کنید، یک دریل ستونی بهترین انتخاب ممکن است.
یک دریل ستونی همچنین دریل دقیق نیز نامیده میشود که دارای یک پایه ضخیم با یک شکل ایستاده عمودی است که موتوری به آن متصل میباشد. در زیر موتور، سطحی برای قرار دادن جسمی که باید حفر شود وجود دارد.
کاربرد دریل ستونی
دریل ستونی برای سوراخکاری از طریق طیف گستردهای از مواد از جمله چوب، پلاستیک و فلز مناسب است. در هر صورت، اگر هنگام سوراخکاری از لغزش قطعات خسته شدید، برای خلاص شدن از مشکل بهتر است به سراغ دریل ستونی بروید.
انواع دریل براساس منبع قدرت
از لحاظ منبع قدرت، دریلها به انواع زیر تقسیم میشوند:
دریل شارژی بیسیم (Cordless Drill) :
دریل شارژی علیرغم اینکه توسط برق کار میکند، اما بدون سیم است! در عوض از باتریهای قابل شارژ برای هدایت موتور در مته استفاده میکند. بیشتر دریلهای شارژی موجود در بازار تقریباً همان عملکردهای دریلهای سیمی را دارند. با این حال، گاهی اوقات نمیتوان به دریل های شارژی متکی باشید تا در انجام برخی از کارهای سنگین حفاری به کاربر کمک کنند.
امروزه میتوان انواع دریل شارژی در12، 14، 18، 20، 24، 28 و حتی 36 ولت را در بازار جستجو کرد. این بدان معناست که آنها میتوانند به راحتی گشتاور بالایی را برای کاربردهای سبک تا سنگین فراهم کنند. انواع متداول باتری برای دریلهای بیسیم شامل باتریهای لیتیوم یون، باتریهای نیکل-کادمیوم (NiCd) و باتریهای نیکل فلز هیدرید (NiMH) است.
کاربرد دریل شارژی
دریلهای شارژی برای متریال مختلف اعم از چوب، فلز، پلاستیک، فایبرگلاس و تقریباً روی هر نوع مادهای که فکر میکنید کار میکنند.
دریل برقی (Corded Drill):
دریل برقی یا سیمی بدون شک قدیمیترین نوع دریلاها است که امروزه همچنان مورد استفاده قرار میگیرد. مدلهای سیمی معمولاً از منبع برق شهری تغذیه میکنند. به همین دلیل، قدرت بیشتری نسبت به دریلهای شارژی دارند. طول سیم به نوع کاربرد دریل بستگی دارد اما معمولاً حدود دو متر است.
کاربرد دریل سیمی
دریلهای سیمی برای کارهای سبک و سنگین کاربرد دارد. همچنین برای کار روی بتن عالی است.
پیچ خودرو سازی
نیاز به اتصالات مختلف بخصوص پیچ و مهره امروزه در تمام صنایع به چشم می آید یکی از این صنایع که اتصالات چه به صورت دائم (جوشکاری) و چه به صورت موقت (پیچ و مهره) نقش اساسی در آن ایفا میکنند، صنعت خودرو سازی است . صنعت خودروسازی همچون دیگر صنایع نیازمند پیچ و مهره مخصوص به خود می باشد .
مراحل طراحی و ساخت پیچ و مهره خودروسازی ، بدلیل مسایل ایمنی ، نسبت به پیچ ومهره های صنایع ساختمانی از پیچیدگی بیشتری برخوردار است و حساسیت آنها دو چندان می باشد . بنابراین برای بالا بردن ایمنی پیچ و مهره صنعت خودروسازی برخی از آنها به صورت تخصصی تر آبکاری می شوند و با درجه سختی خاص و متریال خاص تولید می شوند تا مقاوت و زنگ زدی در آنها به کمترین مقدار خود برسد.
پیچ و مهره صنایع خودرو سازی در انواع و ابعاد مختلف به کار گرفته می شوند این نوع پیچ ها بیشتر در ساختار کلی و بدنه و اتصال محورها به یکدیگر و در قسمت های مختلف موتور خودرو در داخل کابین و … استفاده می شود.
تولید انواع پیچ ، مهره و واشرهای مخصوص استفاده در صنعت خودروسازی توسط psbolt:
1.تجهیزات ساخت جاده ها : تراکتور های کاترپیلار، کوماتسو ، لیبهو و …
2.پیچ و مهره برای چرخهای ماشین / کامیون : مرسدس بنز ، ولوو ، میلر و … مطابق طرح ها و استانداردهای خاص
3.پیچ و مهره جهت استفاده در تجهیزات کشاورزی : مینی تراکتور، کمباین و …. .
انواع پیچ و مهره مورد استفاده در صنایع ماشین سازی
در صنایع ماشین سازی به منظور انجام اتصالات مختلف از انواع مختلفی از پیچ و مهره استفاده می شود . ساختار این پیچ ها بدین گونه است که تمامی بدنه پیچ رزوه شده و در قسمت سر پیچ حالت تخت و صاف دارد. به دلیل وجود سر تخت در این نوع پیچ ها امکان سوراخ کردن قطعه توسط خود پیچ وجود ندارد و به همین دلیل پیش از انجام اتصال به وسیله پیچ و مهره می بایست تمامی نقاطی که نیاز به اتصال دارند از پیش سوراخ شده باشند.
مهم ترین پیچ و مهره مورد استفاده در خودرو عبارتند از:
- پیچ ماشینی آهنی با استاندارد DIN985
- پیچ ماشینی دوسو
- پیچ ماشینی خزینه چهارسو
- پیچ آلن
پیچ ماشینی آهنی
یکی از پرمصرف ترین انواع پیچ و مهره در صنعت خودرو پیچ ماشینی آهنی با استاندارد DIN985 می باشد. این پیچ از این جهت دارای طراحی خاصی بوده که دنده های بکار رفته در آن بسیار ظریف می باشد و میزان فرو رفتگی دنده ها در این پیچ با عمق کم طراحی می شود . پیچ ماشینی آهنی برای اتصال بهتر به بدنه نیاز به مهره یا واشر مخصوص دارد. در ساخت پیچ ماشینی آهنی بیشتر از گالوانیزه سرد به صورت آبکاری بر روی بدنه پیچ استفاده می گردد.
پیچ ماشینی دوسو
از دیگر مدل های پر کاربرد پیچ در صنایع ماشین سازی می توان به پیچ ماشینی دوسو اشاره نمود. این نوع پیچ ها از جنس آهن می باشد و گام های رزوه در آن با فاصله کم از یکدیگر می باشد . در این نوع پیچ هم از گالوانیزه برای آبکاری پیچ ماشینی دوسو استفاده می گردد و با سایزهای مختلف قابل تولید می باشد.
پیچ ماشینی خزینه چهارسو
متربال های مورد استفاده در این نوع پیچ ها فولاد ، استیل و… میباشد . طراحی این نوع پیچ به گونه ای است که دارای دنده های ریز می باشد و جهت محکم کردن آن به قطعات مورد نظر از مهره شش گوش استفاده می شود.
پبچ آلن
پیچ آلن در واقع نوع جدیدی از پیچ شش گوش میباشد . پیچ آلن طبق استاندارد DIN912 تولید میشود. پیچ آلن بصورت استاندارد در دو کلاس 8.8 و 12.9 معرفی شده است که تولید هر دو نیز بصورت نیم دنده و در گرید های مختلف آهنی 5.6 و فولادی 10.9 به صورت تمام دنده و میباشد .
پیچ های واشر دار
پیچ های واشر دار پیچ هایی هستند که دارای واشر متصل به خود میباشند و دارای دندانه های داخلی و خارجی و همچنین واشر های مربعی ، مارپیچی ، مخروطی و صفحه تخت میباشند
سر این نوع پیچ ها مانند همه پیچ ها میتواند از نوع مدور ، تخت ، استوانه ای ، عدسی شکل، تقویتی ، اتصالی ، شش گوش یا شش گوش واشر دار باشند.
واشر تعبیه شده در زیر گل پیچ سبب میشود تا فشار به طور یکسان و یکنواخت روی سطح پخش گردد.
انواع پیچ های واشر دار
تفاوت پیچ های واشر دارد عموما در اندازه طولی و قطری آنها میباشد معمولا پیچ های واشر دار در قطر های مابین ۱ تا ۱۲ موجود میباشد . محدوده طولی آنها نیز از ۳ تا ۷۵ میلی متر میباشد.
استاندارد پیچ و مهره صنایع خودروسازی
- DIN
- ISO
- ASTM
- EN
- ASME
پیچ و مهره صنایع ماشین آلات سنگین
در ماشین الان سنگین هم برای اتصالات قطعات مختلف نیاز به پیچ و مهره های مخصوصی می باشد. این پیچ ها عموما با گرید های بالا تولید می گردند . پیچ و مهره شش گوش با گرید 8.8 و یا 10.9 یکی از پر مصرف ترین انواع پیچ و مهره ها در این صنعت می باشد همچنین از دیگر انواع پیچ مورد استفاده در این صنایع پیچ آلن از جنس استیل می باشد که مدل استوانه ای آن بیشترین کاربرد را دارد.
جنس پیچ و مهره در صنایع ماشین سازی
جنس پیچ و مهره صنعت خودرو سازی از جنس های استینس استیل ، زینک ، پروسس زرد یا نقره ای و همچنین در برخی موارد آلومینیوم میباشد . بنابراین جهت خرید پیچ و مهره صنایع ماشین سازی می بایست پیش از خرید بر اساس ویژگی مورد نظر اقدام به خرید پیچ و مهره مورد نظر خود نمود.
ویژگی های پیچ و مهره صنعت خودروسازی
- دارای دوام و استحکام بالا می باشد
- در شکل های گوناگونی ساخته و تولید می شوند
- در جنس های آهنی ، فولادی و …. در بازار موجود می باشند
- با استاندارد های جهانی ارزیابی میشود
- با اندازه دقیق ساخته می شود
- به صورت تخصصی تر آبکاری می شوند تا مقاوت و زنگ زدی در آنها به کمترین مقدار خود برسد.
کاربرد پیچ و مهره در صنایع خودروسازی
کاربرد های پیچ مهره در هر صنعتی بسیار مهم است همچنین در صنعت خودروسازی پیچ و مهره ها با انواع و ابعاد مختلف در ساختار کلی و بدنه و اتصال محورها به یکدیگر در قسمت های مختلف موتور خودرو در داخل کابین و … به کار گرفته می شوند.
ابزار آلات 110 فروش دریل پیچ خودرو دینام کولر چسب برق در خواجه عبدالله بنی هاشم
تلفن همراه:09124448336
ادرس:در استاد حسن بنا
انواع دینام کولر
یکی از پر طرفدارترین وسایل سرمایشی در کشور ما به خصوص برای مناطق کویری و گرم خشک، کولر آبی است. کولر دارای چند جز اساسی است که با کمک آنها هوای گرم را گرفته و آن را به هوای خنک و مطبوع تبدیل میکند.
دینام کولر از مهمترین اجزای کولر آبی است که با ایجاد انرژی لازم برای چرخش حلزونی به وسیله تسمه، باعث میشود کولر آبی بتواند کار خنک کنندگی را به درستی انجام دهد. دینام کولر آبی با نامهای دیگری از جمله موتور کولر آبی و یا الکتروموتور کولر نیز شناخته میشود. دراین مقاله قصد داریم به طور جامعی درباره دینام کولر آبی و انواع آن صحبت کنیم.
دینام کولر آبی چیست و چه نقشی در کولر آبی دارد؟
دینام کولر آبی همان موتور کولر آن است که در واقع مهمترین و حساسترین بخش از کولر به شمار میرود. زیرا در صورت خرابی دینام یا موتور، کولر از کار میافتد و تعمیر آن نیز کاری تخصصی و مشکل است. موتور کولر با توجه به نوع و اندازه کولر در اندازهها و با مشخصات مختلفی تولید میشود. در کشور ما معمولاً موتور کولر آبی با توانهای یک سوم، یک دوم و سه چهارم اسب بخار هستند. موتور کولرهای آبی خانگی تک فاز و دو سرعته بوده و دارای دو دور کند و دور تند است.
دینام کولر از نوع قفس سنجابی است و به وسیله نیروی گریز از مرکز، انرژی مکانیکی تولید میکند. این نیروی گریز از مرکز توسط سیم پیچهای درون دینام یا همان الکتروموتور قفس سنجابی تولید میشود. دینام تولید کننده اصلی انرژی مکانیکی مورد نیاز برای عملکرد صحیح کولر آبی است. با تبدیل برق به انرژی مکانیکی، توانایی لازم برای چرخاندن حلزونی کولر از طریق تسمه را به وجود میآورد تا باد خنک به محیط اتاق منتقل شود. میتوان گفت حجم هوادهی و قدرت کولر ارتباط مستقیمی با قدرت الکتروموتور کولر آبی دارد.
انواع دینام کولر آبی
انواع دینام کولر آبی را میتوان بر اساس تک فاز و سه فاز بودن، بر اساس میزان توان (اسب بخار)، موتورهای AC، DC و الکتروموتورهای یونیورسال که همAC و هم DC هستند، یا نحوه راه اندازی هر موتور تقسیم بندی کرد. دینامهای تک فاز برای مصارف خانگی و دینامهای سه فاز برای مصارف صنعتی و کولرهای آبی با توان بالا کاربرد دارند. به طور معمول در ایران از کولرهای آبی تک فاز با الکتروموتور AC استفاده میشود. در خرید الکتروموتورهای AC باید به این توجه کنید که آنها به دو دسته تقسیم میشوند:
دینام کولر با خازن دائم کار
در این نوع از موتور کولرهای آبی، خازن همیشه در حال کار است و از مدار خارج نمیشود. یکی از مهمترین مزیتهای وجود خازن به طور دائم در مدار کولر، عدم آسیب به دلیل نوسانات برق در این نوع کولرهاست. کولرهای آبی که دینام خازن دائم کار دارند، از 4 سیم پیچ تشکیل شدهاند. با توجه به نوع دور کولر از یک سیم پیچ اصلی، سیم پیچ کمکی و یک خازن استفاده میشود. سیم پیچ کمکی و خازن در این نوع از دینامها به صورت سری قرار گرفتهاند و با توجه به تنظیم سرعت روی دور کند یا دور تند سیم پیچ اصلی مخصوص به آن، وارد مدار شده و خازن از مدار جدا نمیشود.
دینام کولر با سیم پیچ راه انداز
نوع دیگری از دینام کولر آبی نیز وجود دارد که به آن دینام با سیم پیچ راه انداز گفته میشود. در این نوع از دینامها، سیم پیچ راه انداز با سیم پیچ دور تند به شکل موازی با هم روشن میشوند، بعد از اینکه سرعت موتور به 75 درصد سرعت نامی خود رسید، سیم پیچ راه انداز به طور خودکار از مدار خارج میشود.
در این شرایط اگر شما کولر را روی دور کند قرارداده باشید، بعد از رسیدن سرعت موتور کولر به 75 درصد، علاوه بر سیم پیچ راه انداز، سیم پیچ دور تند نیز از مدار خارج شده و جای خود را به سیم پیچ دور کند میدهد.
موتورهای کولری که بر اساس سیم پیچ راه انداز کار میکنند، دارای سه نوع سیم پیچ به شرح زیر هستند:
- سیم پیچ دور کند دارای شش قطب بوده و قادر به تولید سرعت ۱۰۰۰ دور در دقیقه است.
- سیم پیچ دور تند که دارای چهار قطب بوده و قادر به تولید سرعت ۱۵۰۰ دور در دقیقه است.
- سیم پیچی راه انداز که دارای چهار قطب است.
دینام کولر موتوژن
دینام کولر موتوژن یکی از بهترین برندهای موتور کولر آبی در ایران است. موتور کولر موتوژن بازدهی و راندمان بسیار بالایی دارد و شرکت سازنده آنها بیش از نیم قرن است که در ساخت این تجهیزات فعالیت میکند. الکتروموتورهای کولری موتورژن در انواع مختلفی تولید می شود. انواع دینام های تک فار و یا سه فاز، دینامهایی با خارن دائم کار یا دینامهایی با سیم پیچ راه انداز از انواع تولید شده توسط شرکت موتوژن تبریز هستند. همچنین شرکت الکتروموتور الکتروژن نیز یکی دیگر از تولیدکنندگان موتور کولر آبی در ایران است.
تعمیر موتور کولر آبی
دینام کولرآبی از هر نوع و مدل و کارخانهای که باشد، احتمال خرابی آن وجود دارد. اکثر مواقع عدم سرویس درست و به موقع کولر و عدم توجه به سر و صداهای مشکوک، منجر به خرابی دینام کولر میشود. ذکر این نکته ضروری است که تعمیر دینام کولر، امری تخصصی است و باید از یک متخصص در تعمیر دینام کولر کمک بگیرید.
اگر دینام سوخته باشد و یا خرابی آن قابل تعمیر نباشد، تعمیرکار پیشنهاد میکند آن با یک دینام جدید تعویض شود. عدم ایجاد هوای خنک کولر، روشن و خاموش شدن موتور کولر، کار نکردن موتور کولر، صداهای غیر معمول و کار نکردن دور تند موتور معمولاً علائم و نشاندهنده خرابی دینام هستند.
ابزارآلات چسب چسب رازی دریل پیچ خودرو چسب برق دینام کولر ابزارآلات 110 در بنی هاشم , چسب برق در خواجه عبدالله بنی هاشم , ابزار آلات 110 در خواجه عبدالله بنی هاشم
انواع چسب برق
امروزه فارغ از کارگاهها و محیطهای صنعتی، در هر خانهای هم حداقل یک نوار عایق برق یا همان چسب برق وجود دارد. انواع چسبهای برق کاربردهای خاص خود را دارند، ولی کاربرد مشترک تمام آنها؛ عایق کردن سیم و کابل برق است. کسانی که کار سیمکشی ساختمان، خودرو و وسایل صنعتی را انجام میدهند، بیشتر از دیگران از انواع مختلف نوار عایق برق استفاده میکنند.
توجه داشته باشید برای استفاده از چسبهای برق و بهرهمندی از مزایای آنها باید نکات ایمنی را رعایت کنید و با اتکا به این موضوع که چسبهای برق، عایق الکتریسیته هستند؛ اقدامات غیر اصولی انجام ندهید. با توجه به اهمیت کسب اطلاعات کافی برای خرید چسبهای عایق برق، ما قصد داریم
چسب برق چیست؟
بدون شک همه ما تا به حال نوار چسبهای سیاه رنگ، ضخیم و با چسبندگی بالا را دیدهایم و میدانیم آنها را اصطلاحاً چسب برق مینامند. این محصولات که با نامهای دیگری مانند نوار عایق برق و یا لنت برق هم شناخته میشوند؛ برای عایق کاری سیم برق، کابل و هر رسانای الکتریسیته دیگری به کار برده میشوند. چسب برق یک لوازم الکتریکی پرکاربرد است که در تمامی مغازههای الکتریکی و حتی سوپرمارکتیها به فروش میرسد. نوار عایق برق؛ نارسانا است و اگر به درستی و با رعایت نکات ایمنی از آن استفاده شود، نباید جریان برق را از خود عبور داده و هدایت کند.
این محصولات حساس به فشار هستند و تا حدودی عایق حرارت هم محسوب میشوند. البته اگر بیشتر از حد تحمل مواده سازنده آنها در معرض حرارت قرار بگیرند ایمنی و مقاومت خود را از دست میدهند. از جمله رایجترین مواد سازنده چسبهای برق میتوانیم به PVC یا همان پلی وینیل کلراید اشاره کنیم که به اختصار وینیل نامیده میشوند. به طور کلی از انواع مختلف چسبهای برق برای عایق کاری، متصل کردن دو سیم به یکدیگر و حتی نشانه گذاری سیمها و کابلها استفاده میشود.
ابزار آلات 110 فروش دریل پیچ خودرو دینام کولر چسب برق در خواجه عبدالله بنی هاشم
تلفن همراه:09124448336
ادرس:در استاد حسن بنا
انواع چسب برق
نوارهای عایق برق از مواد متفاوتی تولید میشوند و بر همین اساس انواع مختلفی هم دارند. هر یک از انواع چسب برق؛ ویژگیهای مختص به خود را داشته و فارغ از اینکه برای اتصالها و عایق کاریهای معمولی استفاده میشوند، کاربردهای خاصی هم دارند. با کسب اطلاعات در مورد انواع مختلف لنت برق میتوانید ایمنی کار را افزایش داده و با نشانهگذاری سیمها، کابلها و اتصالات؛ از ایجاد سردرگمی جلوگیری کنید. انواع لنت برق شامل موارد نامبرده در ادامه مطلب هستند:
1_ نوار عایق برق PTFE
یکی از انواع لنتهای برق که علاوه بر خاصیت نارسانا بودن و عدم هدایت جریان الکتریسیته، مقاومت شیمیایی و حرارتی خوبی هم دارند؛ نوار PTFE است. این نوار عایق، پایداری حرارتی نسبتا خوبی دارد و تا دمای 300 درجه سانتیگراد، نامحلول است. از طرفی در دمای بسیار پایین هم در مقابل شکسته شدن مقاومت نشان میدهد.
2_ نوار عایق برق PVC
رایجترین انواع چسب برق از ماده پی وی سی (پلی وینیل کلراید) تولید میشود و در اصطلاح پلاستیکی است. این محصول علاوه بر اینکه جریان الکتریسیته را از خود عبور نمیدهد و در برابر حرارت هم تا حدودی مقاوم است، در برابر خوردگی فلز و سایش هم مقاومت نشان میدهد، به همین علت گزینه مناسبی برای استفاده در محیطهای باز است.
3_ نوار عایق برق ادغام شونده
برخلاف سایر چسب برقها، این نوار فاقد قدرت چسبندگی است. در واقع هیچ چسبی در این نوار به کار برده نشده است. فرآیند عملکرد نوار ادغام شونده به این صورت است که هنگام پیچیدن آن به دور اتصالات مورد نظر، نوارها در یکدیگر ادغام شده و یک لایه محافظتی را ایجاد میکنند. از این نوار عایق برای اتصالات کوتاه مدتی که نیاز به جدا شدن دارند استفاده میشود، زیرا خاصیت چسبندگی نداشته و به راحتی از یکدیگر جدا میشوند.
4_ نوار عایق برق لاستیکی سیلیکونی
اگر به دنبال پیدا کردن یک چسب برق همه کاره هستید و در عین حال مقاومت دمایی آن برایتان اهمیت دارد؛ بهتر است چسب لاستیکی سیلیکونی را انتخاب کنید. این نوار عایق الکتریکی در برابر بازه دمایی گستردهای از حدود 200 تا 80_ درجه سانتی گراد مقاومت نشان میدهد. همچنین جریان الکتریسیته را از خود عبور نداده و از لحاظ شیمیایی بیاثر است. از جمله دیگر ویژگیهای این نوار عایق برق میتوانیم به منعطف بودن و استفاده آسان از آن اشاره کنیم. البته این نوار عایق معایبی نیز دارد زیرا در برابر سایش، آسیب پذیر است.
5_ نوار عایق برق پارچهای
چسب برق پارچهای؛ عایق خوبی برای جلوگیری از هدایت جریان الکتریسیته نیست و برای انجام کارهایی که نیاز به رعایت ایمنی بالا دارند، اصلا مناسب نیست. البته از این نوار عایق میتوانید برایایجاد اتصالاتی که نیاز به مقاومت مکانیکی بالا دارند استفاده کنید.
6_ نوار عایق برق لاستیکی
نوارهای عایق برق لاستیکی شامل چند نوع مختلف هستند که برخی از آنها به جای استفاده در ایجاد اتصالات و عایق کردن آنها، برای روکش سیم و کابل ساختمان و تعمیرات استفاده میشوند. این دسته از انواع چسب برق؛ برای عایق کاری در برابر ولتاژهای مختلف از پایین تا بالا کاربرد داشته و گزینه مناسبی برای آببندی رطوبتی محسوب میشوند.
7_ نوار عایق برق کامبریک
این نوع از چسبهای برق در واقع یک نوار پارچهای هستند که توسط یک لایه عایق، روکش شدهاند. به این ترتیب از نظر سایش مکانیکی، مقاومت بالایی دارند و برای انجام کارهای حفاظتی استفاده میشوند. با توجه به مقاومت بالایی که از خود نشان میدهند؛ برای اتصالات و نگهداریهای دائمی مانند عایق بندی شیشهها کاربرد دارند.
8_ نوار عایق برق پارچه شیشهای
نوار عایق پارچه شیشهای از ترکیب رشتههای الیاف شیشه و پلی استر تولید میشود. به دلیل مقاومت حرارتی خوب این نوع؛ دمای بالا را در طولانی مدت تحمل کرده و در برابر سایشهای مکانیکی هم مقاوم است. از جمله دیگر ویژگیهای این چسب برق میتوانیم به استحکام کششی بالا اشاره کنیم. حوزههای کاربرد نوار پارچه شیشهای شامل سیستم منبع تغذیه کوره، کنترل اجاق و سیمهای موتور، سوئیچ و کویل هستند.
9_ نوار عایق برق ماستیک
نوار الکتریکی ماستیک دارای چسب فوقالعاده قوی ماستیک است که در برابر حرارت، سایش و رطوبت مقاوم است. از این چسب به عنوان لایه اولیه و پایه در تعمیرات و عایق کاری استفاده میشود. همچنین چسب ماستیک چکش خوار است و انعطاف بالایی هم دارد.
10_ نوار عایق برق پلی استر
با توجه به اینکه پلی استر به صورت نوارهای نازک هم مقاوم است و در برابر مواد شیمیایی، سایشهای مکانیکی و رطوبت، مقاومت بالایی دارد؛ از آن در ترکیب با اکریلیک و ترموست استفاده میشود. این نوع از چسب برق خاصیت دی الکتریک دارد و جریان الکتریسیته را از خود عبور نمیدهد.
11_ نوار عایق برق پلی آمید
یکی دیگر از انواع چسب برق که مقاومت حرارتی بالایی دارد، ولی برای مدت زمان کوتاه میتواند از خود مقاومت نشان دهد؛ نوار عایق برق پلی آمید است. با توجه به اینکه لایههای نازک پلی آمید مقاومت بالایی در برابر حرارت دارند از آنها در حوزههای خودروسازی استفاده میشود.
دلیل تنوع رنگ در چسب برق
همانطور که گفتیم چسب برق انواع مختلفی دارد که در رنگهای متنوع هم تولید میشوند. نکته مهمی که در این مورد مطرح میشود؛ دلیل تنوع رنگ در انواع نوار عایق برق است. چسبهای برق در رنگهای مختلف تولید میشوند تا حامل اطلاعات متفاوتی باشند. در واقع هر یک از رنگهای نوار عایق برق؛ نشان دهنده یک سری جزئیات هستند که باعث جلوگیری از سردرگمی و رخ دادن اشتباه توسط متخصصین و کاربران میشوند. به این ترتیب از چسبهای برق با رنگهای مختلف میتوانید برای نشانه گذاری استفاده کنید. مفهوم رنگ هر یک از نوارهای الکتریکی شامل موارد نامبرده در ادامه مطلب هستند:
- رنگ سیاه نشان دهنده ولتاژ پایین و فاز دوم است و برای عایق کاری عادی استفاده میشود.
- رنگ آبی نشان دهنده ولتاژ 230 و خنثی است.
- رنگ قرمز برای نشان دادن پوسته و ولتاژ 415 سه فاز کاربرد دارد.
- رنگ نارنجی نشان دهنده پوسته و ابزار باغبانی است.
- رنگ قهوهای برای نشان دادن ولتاژ پایین و فاز اول استفاده میشود.
- رنگ خاکستری نشان دهنده ولتاژ پایین و فاز سوم است.
- زنگ زرد نشان دهنده جریان فشار قوی 110 ولت است.
- رنگ سبز برای نشان دادن اتصال به زمین و ارت استفاده میشود.
با توجه به کاربردهای مختلف انواع چسب برق، چنانچه به صورت تخصصی در حوزه برق فعالیت میکنید؛ بهتر است کاربردهای مختلف نوارهای الکتریکی را به خاطر بسپارید.
چسب برق خوب چه ویژگیهایی دارد؟
بدون شک هر کسی تمایل دارد یکی از بهترین انواع نوار عایق برق را انتخاب کند تا ایمنی کاری که انجام میدهد افزایش یابد. به طور کلی چسب برق خوب باید منعطف باشد، چسبندگی کافی داشته و جریان الکتریسیته را از خود عبور ندهد. نوع چسب برق و جنس مواد سازنده آن هم جزء ویژگیهای یک نوار عایق خوب محسوب میشود.
از طرفی باید کاری را که قصد استفاده از چسب عایق برق برای آن دارید، در نظر بگیرید و متناسب با آناندازه نوار چسب، رنگ و جنس را انتخاب کنید. به طور کلی بهتر است از برندهای شناخته شدهای که کیفیت چسبهای تولید شده توسط آنها مورد تایید سایر خریداران است، لنت برق مورد نظر خود را انتخاب کنید.
کاربرد چسب برق
انواع نوار عایق برق کاربردهای مختلفی دارند که اغلب افراد از آنها مطلع نیستند. سادهترین و شناخته شدهترین کاربرد چسب برق؛ اتصال دو سیم یا کابل حامل جریان برق به یکدیگر است. به این ترتیب اگر عایق کاری به کمک نوار عایق برق به درستی انجام شده باشد؛ کاربر و سیستم مورد نظر از خطرات ناشی از هدایت اشتباه الکتریسیته و همچنین اشتعال در امان میمانند.
از طرفی سیمها و کابل برق بلندی که نیاز به عایق کاری دارند با نوار عایق برق سیاه رنگ پوشانده شده و انتهای آنها به واسطه حلقههای رنگی علامت گذاری خواهند شد. هر یک از انواع چسبهای برق رنگی هم برای نشانه گذاری میزان ولتاژ و فاز سیم استفاده میشوند. البته در این میان از انواع چسبهای برق برای اتصال قطعات مختلف به یکدیگر چه به صورت دائم و چه موقت هم استفاده میشود که اتصال دائمی آنها مطابق با اصول ایمنی نیست. به طور کلی نباید از چسبهای برق برای جایگزین کردن اتصالات سیم استفاده کنید.
تلفن همراه:09124448336
ادرس:در استاد حسن بنا
ابزار آلات 110 فروش دریل پیچ خودرو دینام کولر چسب برق در خواجه عبدالله بنی هاشم
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.